Lista dig Här
Kunskap • Kvalitet • Kontinuitet
Inför besöket

Inför alla besök till vårdcentralen anmäler du din ankomst och betalar för besöket i receptionen. Betalning sker antingen kontant eller med kort. Kom ihåg att ta med legitimation och eventuellt ett högkostnadskort eller frikort. I receptionen kan du hämta remisser, intyg och du kan även få hjälp med att lista dig som ny patient på vårdcentralen.

Receptionens öppettider Måndag-fredag klockan 8.00–17.00.Avbokning
Avbokning av ett planerat besök ska ske minst 4 timmar före din bokade tid. Uteblivet besök debiteras enligt praxis (gäller även för uteblivet besök av barn under 18 år samt för dig som har frikort).

För att avboka ett besök ring 0372-81900


Högkostnadsskydd och frikort
Högkostnadsskydd innebär att du inte behöver betala fler patientavgifter under ett år när du har överstigit en viss maxgräns. När du har uppnått maxbeloppet (för närvarande 1100 kr) får du frikort som innebär kostnadsfri vård. Frikortet gäller tolv månader efter den dag då du gjorde det första besöket.

Till patientavgifter räknas både de avgifter du betalar hos landstingets mottagningar och de avgifter som finns hos de privata vårdgivare som har avtal med landstinget
.

 

Se mingelbilder från vår lyckade invigning Här
© 2011 Smålandshälsan
Webmaster BellusForm
Smålandshälsan | Norra Torggatan 8, 341 30 Ljungby | Tel. 0372-81900 | E-post info@smalandshalsan.se
På uppdrag av Landstinget Kronoberg
Läkarmottagning
Distriktssköterska
Barnavårdscentral
Äldrevårdscentral
Sjukgymnastik
Intyg för körkort mm
Resemedicin & vaccin